Hej vänner

Mitt namn är Jacob Orlenius och är ny föreståndare här i Linneahuset. Lennart Pettersson kommer att vara kvar till mitten av oktober så vi får en go övergång.

Känns oerhört spännande och utmanande att få vara del av ett kristet socialt arbete där Jesus är i centrum. Jag tror på en tid där den inre resa och den yttre resa går i balans med varandra. Vi värnar om vårt inre liv för att kunna vara starka i vårt tjänade för andras bästa.

Att vara kristen handlar ju om att tjäna så som Kristus tjänade, det är ju både tro o liv. Tron det som bär oss i livet men livet är mer än att tro. Tron ska ju bli verksam i våra liv inte bara tronshörare utan tronsgörare läser vi i Jakobs brev.

För mig är det mest spännande undervisningen i Bibeln, Matteusevangeliet kapitel 5-7.  där både den inre resan o det utgivande livet är centralt i denna undervisning.

Herrens bön i kapitel 6 ger Jesus oss en ram för hur vi ska be inte bara ordagrant efter en ram utan som helhet av vad vårt bönneliv ska innehålla.

Det utgivande livet kan ju inte blir mer tydligt o utmanande än vad vi kan läsa i kapitel 7:12 Allt vad ni vill att människor skall göra er det skall ni också göra dem. Detta är lagen och profeterna.

Som sagt så känns det underbart att vara igång.

Det första som vi kommer att göra är en kickoff Gudstjänst, lördagen den 20 september kl 19. Men redan kl 17 har vi grillfest ute på plattan framför kyrkan. Så klart äter du så mycket du vill gratis. Till denna uppstart kommer vi få besök ifrån USA av två skate killar Justin Burbage (Monster and Volcom)
och Evan Mock (Hurley). Vi kommer också ha Josef Barkenbom här som kommer predika, han har bott de senaste tre åren i LA USA innan det så var han ungdomspastor i Jönköping pingst o Lifecenter i Västerås. Vi kommer också ha gänget från Surf the Nation här med Stefan Eriksson i spetsen.

Allt gott

Jacob Orlenius